РАЭС отключила от сети 4 энергоблок для проведения планового ремонта / ru.tsn.ua

Рівненська АЕС, яка входить в структуру Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом», відключила від мережі енергоблок №4 для проведення середнього планово-попереджувального ремонту. Про це повідомляє прес-служба «Енергоатому».

«18 серпня 2016 року енергоблок №4 Рівненської АЕС відключено від енергомережі для проведення середнього планово-попереджувального ремонту», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожДержатомрегулювання: Російська пропаганда намагається налякати українців фейками про "ядерний могильник"Також повідомляється, що тривалість ремонту складе 52 дні, за цей час планується провести середній ремонт реактора з частковим перевантаженням ядерного палива, ремонт турбоагрегату, капітальний та поточні ремонти головних циркуляційних насосів та інші роботи.

Відео дня

«Буде також проведено ряд зверхрегламентних робіт, спрямованих на підвищення безпеки та продовження терміну експлуатації, а саме - заміна нейтронно-вимірювальних каналів системи внутрішньореакторного контролю та обстеження контрольно-вимірювальних приладів», - відзначили в прес-службі.

Згідно з повідомленням, станом на 18 серпня в роботі перебувають три енергоблоки Рівненської АЕС на номінальному рівні потужності із сумарним навантаженням 1790 МВт.

Як повідомляв УНІАН, третій енергоблок Рівненської АЕС з 10 травня по 8 серпня 2016 року перебував у ремонті через нещільності в системі охолодження статора генератора.

17 серпня прес-служба «Енергоатому» повідомила про те, що Рівненська АЕС планує з 18 серпня вивести в планово-попереджувальний ремонт енергоблок №4.

Довідка УНІАН. Рівненська атомна електростанція (АЕС) розташована на північному заході Рівненської області в місті Кузнецовськ. На РАЕС експлуатуються чотири енергоблоки сумарною потужністю 2 835 МВт: блок №1 (ВВЕР-440) потужністю 420 тис. кВт з 1980 року, блок №2 (ВВЕР-440) потужністю 415 тис. кВт з 1981 року, блок №3 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 1986 року, блок №4 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 2004 року.