Ілюстрація REUTERS

В. о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець прогнозує падіння споживання електроенергії в Україні на 7% за підсумками року на 10% на період карантинних заходів.

Читайте такожІмпорт електроенергії до України з Росії зменшився майже у 23 рази

Про це вона заявила під час онлайн-зустрічі Європейської Бізнес Асоціації "Енергетична безпека країни в умовах надзвичайної ситуації й подальший вихід з кризи".

Відео дня

"За рік ми прогнозуємо падіння споживання електроенергії на 7%, а в карантинному режимі – на 10%. Це відбувається в результаті зміни структури генерації, що також відбувається на розбалансованій системі й потребує розв'язання проблеми", - сказала вона.

За словами Буславець, розробляються заходи для розв'язання проблем, з якими зіткнеться енергосистема країни в результаті падіння споживання. В першу чергу, буде складено енергобаланс країни.

Як повідомляв УНІАН, за даними оператора Об'єднаної енергосистеми країни держкомпанії "Укренерго", з моменту введення карантину 12 березня із-за загрози епідемії коронавірусу COVID-19 споживання електроенергії в Україні знизилося майже на 4%.