Фото УНІАН

Мережа АЗС Glusco відновила роботу з новим власником, яким стала державна нафтова компанія Азербайджану Socar.

Про це OilPoint на умовах анонімності повідомив один з топ-менеджерів мережі.

«Це технічний запуск, перевірка налаштування систем. Сподіваємося, що найближчими днями, новий власник запустить повноцінну роботу мережі», – повідомив він.

Відео дня

Зазначимо, що на станціях та стелах логотип і напис Glusco закриті чорною плівкою.

Повідомлялося, що мережу АЗС Glusco Нісана Моїсеєва купує державна нафтова компанія Азербайджану SOCAR. Власник фактично вже змінився, але сторони очікують на фінальне рішення АМКУ щодо концентрації.

Також було відомо, що компанія з групи Азербайджанської держкомпанії SOCAR стала експортним оператором нафтопродуктів «Роснефти» в Україні, замінивши на ринку швейцарську Proton Energy Group, яка до квітня поточного року поширювала російський ресурс в Україні через мережу АЗС Glusco.

Нагадаємо, що Proton Energy Group S. A. припинив постачання нафтопродуктів в Україну з 1 квітня 2021 року. У компанії заявили, що причиною став тиск з боку української влади, зокрема, обшуки на АЗС мережі Glusco та арешт дизельного палива ц трубопроводі «ПрикарпатЗахідтранс».

Як відомо, до цього 19 лютого РНБО ввела санкції проти Віктора Медведчука, його бізнес-партнерів та активів, в тому числі й мережі Glusco, що в результаті призвело до її продажу.