REUTERS

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, згідно з відповідним указом, Рада утворена з метою активізації роботи з розвитку інвестиційного потенціалу України, збільшення обсягу іноземних інвестицій, покращення інвестиційного клімату у країні, забезпечення захисту прав інвесторів. Національна інвестиційна рада створюється як консультативно-дорадчий орган при президенті.

Читайте такожЕкономіст розповів, що відлякує іноземних інвесторів від України більше, ніж війна

Заступнику голови Адміністрації президента Дмитру Шимківу доручено розробити проект положення про Національну інвестиційну раду, а також провести консультації із представниками національних та іноземних суб'єктів інвестиційної діяльності, бізнес-асоціацій, аудиторських, юридичних компаній, міжнародних фінансових організацій, та за результатами консультацій внести пропозиції щодо персонального складу Ради.

Відео дня

Читайте такожКабмін хоче залучити мільярд доларів для українських аграріїв

Указом також ліквідується Рада вітчизняних та іноземних інвесторів.

Коментуючи створення Національної інвестиційної ради, Шимків зазначив, що зараз ситуація із залученням інвестицій в українську економіку - як внутрішніх, так і зовнішніх - критична. "Інвестори не мають впевненості у захищеності і прибутковості своїх інвестицій, оскільки за попередні роки вони втратили довіру до влади, а тепер до цього ще додається складна ситуація на сході та економічна ситуація у країні в цілому. Зараз існує нагальна необхідність у створенні платформи для взаємодії влади та інвесторів, яка поверне довіру і впевненість, що в Україні можна чесно заробляти", - зазначив заступник голови АПУ.

Раніше УНІАН повідомляв, що іноземні інвестиції за 9 місяців знизилися на 15% через девальвацію гривні.