Ілюстрація REUTERS

Державний «ПриватБанк» попередив своїх клієнтів про появу в Україні нової шахрайської схеми з використанням «призових опитувань» в соціальних мережах на шахрайських сайтах, де під приводом виплати коштів за відповіді на кілька запитань шахраї отримують доступ до особистих фінансових даних учасників і списують гроші з карт.

Читайте такожБільшість працюючих в Україні банків у січні отримали прибуток

Як повідомила прес-служба банку, «ПриватБанк» ніколи не організовував і не проводить в соцмережах чи на інших інтернет-ресурсах вікторин або опитувань з виплатою грошових призів.

Відео дня

«Якщо ви отримали пропозицію про участь в «призовому» опитуванні, переходити за посиланнями на сайт шахраїв або вказувати свої особисті дані не можна. Ви не тільки гарантовано втратите гроші як «комісію» за виграш, а й дасте шахраям можливість використовувати дані карт для крадіжки коштів», - наголошується в повідомленні.

Служба безпеки фінустанови проводить необхідні заходи для блокування шахрайських ресурсів, рахунків і карт шахраїв і просить всіх клієнтів, які стали їхніми жертвами, зв'язатися з банком у будь-який зручний спосіб для вжиття необхідних заходів безпеки щодо карт, дані яких виявилися в руках шахраїв.

Довідка УНІАН. «ПриватБанк» (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів.

18 грудня 2016 року Кабінет міністрів вирішив націоналізувати банк, керуючись рекомендаціями Ради нацбезпеки і оборони на пропозицію Національного банку.