Кабмін застосував диференційований підхід до відрахувань підприємств ОПК до бюджету / фото УНІАН

Уряд України прийняв рішення про збільшення нормативу відрахування державними підприємствами частини чистого прибутку до держбюджету до 90%, за винятком підприємств оборонно-промислового комплексу, які відраховуватимуть 30% свого прибутку.

Читайте такожПрибуток ста найбільших держкомпаній України впав на 42%

Зокрема, в прес-службі Міністерства фінансів України пояснили, що ті суб'єкти господарювання, обсяг чистого прибутку яких становить менш як 50 мільйонів гривень, відраховуватимуть до держбюджету 50% чистого прибутку, тоді як інші підприємства - на рівні 90%.

Відео дня

"При цьому уряд застосував диференційований підхід і встановив норматив для суб'єктів господарювання, які залучені до реалізації важливих, суспільно значущих проектів, зокрема, в оборонній галузі (підприємства "Укроборонпрому", до складу концерну входять більше сотні підприємств ОПК, "Антонов" та інші), на мінімально можливому рівні 30%", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня Кабінет міністрів України збільшив на 2019 рік норматив відрахувань чистого прибутку в бюджет для держкомпаній до 90% до 75%. При цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що уряд залишає за собою можливість знижувати відсоток відрахувань окремо для кожного підприємства для реалізації їх інвестиційних програм.

У лютому 2018 року Кабінет міністрів збільшив розмір виплати дивідендів до бюджету для компаній з панівною державною часткою за підсумками 2017 року до 75% з 50% чистого прибутку.