НБУ відкликав банківську ліцензію у "Вернум Банку" / фото УНІАН

Національний банк України відкликав банківську ліцензію у "Вернум Банку", єдиний акціонер якого прийняв рішення про припинення банком банківської діяльності без ліквідації юридичної особи.

Як повідомили в прес-службі НБУ, причиною відкликання ліцензії в такому випадку є узгодження плану припинення діяльності та повне виконання пов'язаних з цим зобов'язань.

Зазначається, що "Вернум Банк" став сьомим банком, що припинив банківську діяльність за власною ініціативою без ліквідації.

Відео дня

Читайте такожНБУ почав стрес-тестування 29 найбільших банків

Нагадаємо, в листопаді минулого року Національний банк України погодив план припинення банківської діяльності для "Вернум Банку".

Довідка УНІАН. Процедура припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи стала можливою завдяки прийняттю Верховною Радою Закону України "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків" у березні 2017 року.

Національний банк відкликав ліцензії у зв'язку з припиненням банківської діяльності за власною ініціативою без ліквідації банків "БМ Банк", "Діві Банк", "Фінансовий партнер", "Апекс-Банк", "Промислово-фінансовий банк" і "Кредит Оптима Банк".