Ілюстрація REUTERS

Україна продовжує співпрацю з Міжнародним валютним фондом і буде залишатися його партнером, виконуючи свої зобов'язання.

Читайте такожМісія МВФ в Україні: ми не бачимо перешкод для співпраці

Про це повідомила прес-служба президента України Володимира Зеленського, посилаючись на підсумки зустрічі голови держави з місією МВФ на чолі з Роном ван Роденом.

Відео дня

«Співпраця триває. Міжнародний валютний фонд завжди є надійним партнером України в часи, коли ми потребуємо підтримки, і Україна зі свого боку також буде залишатися партнером, який виконує свої зобов'язання», - наводяться слова Зеленського.

Президент констатував зволікання з прийняттям реформаторських законопроектів і висловив сподівання, що парламент нового скликання надолужить згаяне і забезпечить основу для отримання наступного траншу фінансування від Фонду.

При цьому він пояснив своє рішення про розпуск Ради втратою можливості парламенту приймати відповідальні рішення.

Довідка УНІАН. В Україні другий тиждень працює місія МВФ з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. в рамках діючої програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованої рішенням Конституційного суду України.

Напередодні приїзду місії президент України Володимир Зеленський ініціював розпуск Верховної Ради восьмого скликання. Позачергові парламентські вибори призначені на 21 липня.

Також голова держави запропонував чинному складу уряду подати у відставку. У відповідь на пропозицію прем'єр-міністр України Володимир Гройсман подав відповідну заяву до Верховної Ради. Схвалення цієї заяви парламентом означає автоматичну відставку діючого Кабміну, однак він продовжить працювати до призначення нового уряду.

Минулого тижня у МВФ заявили про готовність відновити переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів і формування нового уряду.