Генеральний менеджер "Альфа-Банку" залишає пост / фото zn.ua

Пост генерального менеджера «Альфа-Банку» (Україна) зайняв Рафал Ющак, який з 2015 року обіймав посаду керуючого директора банку в Білорусі.

Читайте такожБільшість працюючих в Україні банків отримали прибуток

Як повідомила прес-служба банку, з квітня 2019 року він входить до складу наглядової ради «Альфа-Банку» (Україна).

Відео дня

Відзначається, що Ющак має більше 22 років стажу на керівних посадах у різних банківських установах, включаючи польський банк PKO Bank Polski і «Перший український міжнародний банк».

Також повідомляється, що новий генеральний менеджер змінить на посаді Івана Світека, який вирішив покинути об'єднаний «Альфа-Банк» (Україна) та «Укрсоцбанк» в жовтні 2019 року після завершення проекту консолідації банківських активів групи ABH Holdings в Україні та юридичного злиття двох українських структур.

У банку нагадали, що Світек очолив команду «Альфа-Банку» в лютому 2017 року, а з лютого 2018 року став головою правління «Укрсоцбанку», що входить до складу групи.

Довідка УНІАН. «Альфа-Банк» (Україна) працює на ринку України з 2001 року і входить в десятку найбільших банків за обсягом активів. Банк є частиною міжнародного консорціуму «Альфа-Груп».

Холдингова компанія ABH Holdings S. A., яка володіє «Альфа-Банком», у січні 2016 року підписала угоду з італійською банківською групою UniCredit Group про купівлю 99,9% акцій «Укрсоцбанку», а наприкінці жовтня 2016 року сторони заявили про завершення угоди.