Наглядова рада "Райффайзен Банку Аваль" змінила голову правління фінустанови / фото УНІАН

Наглядова рада "Райффайзен Банку Аваль" вирішила призначити головою правління фінустанови Олександра Писарука - банкіра з 27-річним досвідом, включаючи досвід на керівних посадах у провідних міжнародних банках, Національному банку України та Міжнародному валютному фонді.

Як повідомили в прес-службі банку, рішення ухвалене після ретельного відбору і має бути погоджено державними органами нагляду.

У банку нагадали, що Володимир Лавренчук обіймав пост голови правління "Райффайзен Банку Аваль" попередні 14 років, і за цей час банк трансформувався, став сучасною і ефективною фінустановою, добре інтегрованою з однією з провідних європейських банківських груп "Райффайзен Банк Інтернаціональ".

Відео дня

Читайте такожНБУ розширив перелік системно важливих банків

"Володимир Лавренчук вніс вагомий вклад в успіх "Райффайзен Банку Аваль". Він виважено і з великою самовіддачею керував банком, часом ведучи його крізь дуже бурхливі води. Він передає своєму наступнику сильний банк. Від імені наглядової ради хочу висловити йому нашу подяку і високе визнання", - прокоментував голова наглядової ради Мартін Грюль.

За його словами, в особі Писарука банк знайшов досвідченого і добре відомого наступника, який продовжить успішну роботу Лавренчука.

Довідка УНІАН. "Райффайзен Банк Аваль" (м. Київ) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком з іноземним капіталом за класифікацією Національного банку за обсягом активів. Акціонерами банку є міжнародна фінансова група "Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ" (Австрія) і Європейський банк реконструкції та розвитку. За підсумками 2018 року банк отримав 5,1 млрд грн прибутку.