Керівництво податкової вирішило провести антикорупційну перевірку своїх співробітників / фото УНІАН

Керівництво Державної податкової служби України про початок проведення масштабної антикорупційної перевірки структурних підрозділів центрального апарату податкової та головного управління відомства в Одеській області після того, як співробітники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) затримали там в. о. начальника управління Наталію Чеботареву за спробу підкупу працівника прокуратури.

Читайте також"З іншими теж домовилися": з'єднання явилося відео, як керівник одеської податкової домовлялася про хабарі

Як повідомили в прес-службі Податкової служби, після оприлюднення цього факту детективами НАБУ керівництво Податкової служби припинила повноваження виконуючого обов'язки начальника, а також першого заступника та двох заступників начальника головного управління податкової в Одеській області та призначив тимчасово виконуючого обов'язки начальника цього підрозділу.

Відео дня

"Наказом Податкової служби від 14 січня розпочато відомча перевірка організації роботи головного управління податкової служби в Одеській області та структурних підрозділів центрального апарату відомства при застосуванні податкового законодавства, виконання вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів, розпорядчих документів податкової служби, доручень керівництва", - сказано в повідомленні.

Крім того, з метою проведення всебічної перевірки фактів, оприлюднених у рамках розслідування НАБУ, керівництво податкової утворило оперативну робочу групу у складі 16 осіб з представників департаментів відомчого контролю, запобігання корупції та правового забезпечення, частина з якої відправлені безпосередньо в управління податкової в Одеській області, а інша частина буде здійснювати антикорупційну перевірку в центральному апараті відомства.

"За результатами відомчої перевірки очікується прийняття рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб головного управління податкової в Одеській області, і центрального апарату Податкової служби, передача матеріалів перевірки у правоохоронні органи, повторна перевірка чесності керівників територіальних органів та центрального апарату Податкової служби України", - додали в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 13 січня співробітники НАБУ затримали в. о. начальника управління Державної податкової служби України в Одеській області Наталію Чеботареву за спробу підкупу працівника прокуратури в розмірі 25 тисяч доларів.

Встановлено, що голова регіональної податкової запропонувала керівнику структурного підрозділу прокуратури цього ж регіону щомісяця надавати неправомірну вигоду в розмірі 25 тисяч доларів за те, що той не буде перешкоджати протиправної діяльності податківців. Зокрема, не стане перешкоджати отриманню хабарів від підприємців, і не буде залучати податківців до відповідальності, у т. ч. кримінальної.

У свою чергу, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук доручив голові Державної податкової служби Сергію Верланову у двотижневий строк розробити та подати в Кабінет міністрів план переатестації всіх податківців.

Також глава уряду додав, що влада не дозволить нікому в податковій вимагати гроші у підприємців й прикриватися "зв'язками".