Олексій Гончарук / REUTERS

Кабінет міністрів України схвалив постанову для старту програми "Доступні кредити 5-7-9%" з 1 лютого 2020 року.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук в своєму Telegram-каналі, коментуючи засідання уряду.

"Програма державної підтримки мікро- та малого бізнесу дозволить учасникам отримати до 1,5 млн грн доступного кредиту під 5,7 або 9% для створення або розширення власного бізнесу. Уряд визначив механізм використання бюджетних коштів у межах діяльності Фонду розвитку підприємництва", - зауважив прем'єр.

Відео дня

За його словами, реалізація програми "Доступні кредити 5-7-9%" також передбачає низку інструментів для забезпечення доступності кредитів.

Читайте такожЗеленський підписав закон про зменшення тиску на бізнес

Як повідомляв УНІАН, 11 грудня Кабінет міністрів України передав управління корпоративними правами держави в Німецько-українському фонді (НУФ) Міністерству фінансів України і передбачив в бюджеті фонду на наступний рік 5 млрд грн, які будуть спрямовані на реалізацію програми доступного кредитування мікро- та малого бізнесу .

Ця урядова програма доступного кредитування мікро- і малого бізнесу запрацює з 1 лютого 2020 року, а контролюватиме його роботу Нацбанк.

Довідка УНІАН. Ініційована президентом України Володимиром Зеленським програма з підтримки малого та мікробізнесу передбачає доступне кредитування під 5-9% річних - видачу кредитів розміром до 1,5 млн грн терміном на п'ять років під 5% річних, якщо передбачається виручка в 25 млн грн і створюються мінімум два робочих місця; під 7% річних для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка буде знижена на 0,5%; і під 9% річних для бізнесу з виручкою до 50 млн грн. При цьому сам учасник має інвестувати 20% власних коштів від усіх витрат.