Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів протягом декількох днів подасть на розгляд до Верховної Ради законопроект про внесення змін до державного бюджету України на 2020 рік, заявила під час ефіру на одному з телеканалів заступник голови Офісу президента України Юлія Ковалів.

Читайте такожУкраїна близька до завершення переговорів з МВФ і не планує реструктуризацію боргу - міністр фінансів

«Уряд вже працює, буквально протягом декількох днів внесе до парламенту зміни до бюджету», - сказала вона.

Відео дня

За словами Ковалів, зміни мають на увазі збільшення видатків на охорону здоров'я, а також виділення коштів на створення і роботу Стабілізаційного фонду.

Також вона повідомила, що планується істотно скоротити інші статті видаткової частини держскарбниці.

«У цій реальності ми починаємо з себе, як з держави, і економимо. Така економія буде близько 50 млрд грн. Ця економія стосуватиметься багатьох міністерств і їх витрат, їхніх заробітних плат і різного роду закупівель, які можуть бути відкладені до наступного року», - сказала вона.

Крім того, додала заступник голови Офісу президента, планується залучити кредитні кошти міжнародних фінансових інституцій, у тому числі Міжнародного валютного фонду, щоб направити їх до державного бюджету.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою запропонував майже вдвічі збільшити суму підтримки України за новою програмою розширеного фінансування, яка раніше пропонувалася на рівні 5,5 млрд дол.