Ілюстрація REUTERS

Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою запропонував майже у два рази збільшити суму підтримки України за новою програмою розширеного фінансування, яка раніше пропонувалася на рівні 5,5 млрд дол.

Читайте такожУкраїна хоче отримати від МВФ до $10 мільярдів - ЗМІ

Про це під час відеоконференції заявила заступник глави Офісу президента України Юлія Ковалів.

Відео дня

«Вчора президент обговорив з директором-розпорядником фонду збільшення програми співпраці, збільшення суттєве, не буду називати цифри, але фактично у два рази», - сказала вона.

«Ми також обговорюємо спрямування всіх грошей траншу до бюджету, тому що ми бачимо, що резерви Нацбанку є достатніми», - додала Ковалів.

Довідка УНІАН. Україна і МВФ досягли домовленості про нову трирічну програму розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол. у грудні 2019 року. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів Фонду, але точної дати розгляду цього питання поки що не визначено, оскільки наша країна виконала не всі умови для старту нової програми.

11 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна виконає попередні умови для старту нової програми з МВФ протягом двох-трьох тижнів.

Крім того, 5 березня в МВФ заявили, що Фонд виділяє близько 50 млрд дол. швидкого фінансування для країн з низьким рівнем доходу і країн, що розвиваються, для подолання негативних наслідків епідемії коронавірусу.

16 березня Фонд висловив готовність мобілізувати кредитний потенціал у розмірі 1 трлн доларів для допомоги країнам - членам Фонду під час епідемії коронавірусу.