Ілюстрація REUTERS

Заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк зазначає, що до законопроекту про банківське регулювання подано вже понад 13 тисяч поправок.

Читайте такожРада схвалила в першому читанні закон про банки для старту нової програми з МВФ

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Станом на 18:00 вже є 13 тисяч + поправок до закону про банки 2571-д... Є депутат, який щойно від себе подав понад 6 тисяч поправок, ще три пакети по 1,5 тисячі правок. І це ще не всі правки прийшли. Тому вітаю нас: виходить, що абсолютний рекорд парламентаризму буде побитий двічі", - написав Железняк.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д), необхідний для початку реалізації нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Законопроект передбачає невідворотність процесу виведення банку з ринку, оскільки відповідне рішення Національного банку не можна буде скасувати або тимчасово зупинити за рішенням суду.

Водночас закон чітко визначає передумови та процедуру отримання колишніми власниками виведених з ринку банків компенсацій, якщо вони доведуть у суді незаконність рішення НБУ.

3 квітня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що до законопроекту про банківське регулювання подано 5 тисяч поправок.

"Ми розуміємо, що буде чинитися максимальний опір цьому процесу. Є чутки, що ця кількість поправок може бути збільшена до 8 або 10 тисяч. Це можливість заблокувати просування цього законопроекту", - сказав депутат.