REUTERS

Народний банк Китаю (НБК, Центробанк країни знизив у понеділок курс юаня до долара на 0,33%, повідомляє Росбалт.

"Регулятор встановив середній обмінний курс юаня до долара на позначці 6,6908, що на 224 пункту більше фіксингу минулої п'ятниці, коли курс становив 6,6684", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що китайська валюта досить довго трималася на стабільній позначці близько 8,3 юаня за долар, поки влітку 2005 року не почала зміцнюватися. З осені 2008 року юань близько року тримався на рівні 6,8, а у вересні 2009 року знову почав рости. Пік припав на січень 2014 року, коли за 1 долар давали близько 6 юанів. У серпні минулого року Народний банк Китаю різко послабив курс юаня до долара, що потрясло світові фондові ринки. Пізніше китайський ЦБ направив зусилля на стабілізацію юаня.

Відео дня

Читайте такожЦентробанк Китаю звинувачує в підриві юаня "міжнародних спекулянтів"

"Курс китайської валюти близький до оновлення мінімуму за 6 років: 19 липня поточного року він опускався нижче рівня жовтня 2010 року до 6,6971 юаня за долар. При цьому влада КНР неодноразово заявляли, що підстав для довгострокової девальвації немає, а реформу механізму формування валютного курсу буде продовжено", - підкреслює видання.

"Належним чином проводячи реформу обмінного курсу юаня, засновану на ринкових засадах, ми продовжимо докладати зусилля, щоб зробити юань міжнародною валютою і продовжити інтернаціоналізацію фінансового сектора Китаю", - підкреслив, зокрема, голова КНР Сі Цзіньпін, виступаючи на саміті "діловий двадцятки" (B20), що проходив у Ханчжоу напередодні зустрічі "Групи двадцяти" (4-5 вересня).