Ілюстрація REUTERS

Україна і Португалія домовилися відновити роботу міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва та провести її друге засідання в 2018 році. Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожУкраїна ініціює консультації щодо створення ЗВТ з Британією - Гройсман

"З паном Аугушто Сілвою, міністром закордонних справ Португалії, обговорили проведення в 2018 році другого засідання українсько-португальської комісії з економічного співробітництва, щоб обсяги торгівлі продовжували зростати", - сказав Кубів.

Відео дня

За словами міністра, зважаючи на зростання обсягів двосторонньої торгівлі вкрай важливо відновити роботу комісії, щоб надати співпраці між країнами нову динаміку.

"Вкрай важливо відновити роботу Міжурядової українсько-португальської комісії з торговельно-економічної співпраці, особливо у сфері ІТ, промисловості, інфраструктури", - зазначив Кубів.

Як повідомляв УНІАН, товарообіг між Україною і Португалією в січні-квітні 2017 року зріс на 25% порівняно з аналогічним періодом минулого року і склав 137 мільйонів доларів. При цьому український експорт за той же період зріс на 30% і становить 121 мільйон доларів, а імпорт з Португалії скоротився на 4,3% і становить 16 мільйонів доларів.