Ілюстрація REUTERS

Уряд очікує на зростання доходів місцевих бюджетів за підсумками 2017 року до 185 млрд грн зі 144 млрд грн за підсумками 2016 року.

Читайте такожВперше в історії: Кабмін очікує зростання доходів бюджету-2018 до понад трильйона гривень

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) з посиланням на очільника відомства Геннадія Зубка.

Відео дня

За його словами, на наступний рік у проекті держбюджету уряд заклав понад 250 млрд грн доходів місцевих бюджетів. Новими джерелами надходжень до місцевих бюджетів стануть частина плати за ліцензування випуску та проведення лотерей, і буде збережено норму щодо акцизу з виробленого та імпортованого палива.

«Що стосується державних програм, які будуть спрямовані на місцеве самоврядування на наступний рік, на державний фонд регіонального розвитку разом із субвенціями на об'єднані територіальні громади - до 10 млрд грн, також передбачається субвенція на розвиток сільської медицини - 4 млрд грн, секторальна підтримка ЄС у розмірі 600 млн грн і субвенція на розвиток спортивної інфраструктури», - цитуються в повідомленні слова Зубка.

Як повідомляв УНІАН, доходи місцевих бюджетів в Україні завдяки реформі децентралізації зросли у 2016 році на 44% порівняно з 2015 роком - до 144 млрд грн.

Власні доходи бюджетів 159 об'єднаних територіальних громад за 2016 рік зросли більш ніж утричі порівняно з 2015 роком - до 3,3 млрд грн.