Нацбанк выделил на поддержку Брокбизнесбанка 1 миллиард гривень

Про це журналістам повідомив заступник голови наглядової ради компанії «Східно-європейська паливно-енергетична компанія» (ВЕТЭК) Борис Тимонькін.

«Підтримують (Брокбізнесбанк) і акціонери і НБУ. Ми купили певні папери та отримали під них перший транш рефінансування на 1 млрд гривень», - сказав він.

За словами Тимонькіна, отримання даних коштів дозволить здійснити платежі, які затримувалися банком, а також наповнити всі банкомати.

Відео дня

З НБУ вже досягнута домовленість про рефінансування на 2 млрд гривень.

Нагадаємо, група компаній ВЕТЭК (володіє 40% акцій банку) заявила про готовність зробити всі необхідні кроки для стабілізації роботи фінансової установи.

Читайте такожГрупа компаній ВЕТЭК прийняла рішення підтримати Брокбізнесбанк

«З метою підтримки банку, ЦК ВЕТЭК прийняла рішення перевести на обслуговування Брокбізнесбанк всі свої дочірні компанії. Крім того, з метою забезпечення подальшої стабільної роботи фінустанови, Група готова залучати значні фінансові ресурси з внутрішнього і зовнішнього ринків», - йдеться в повідомленні прес-служби групи.

Крім того, член Спостережної ради банку Борис Тимонькін заявив, що банк відновить повноцінну роботу з понеділка, 17 лютого.

Брокбізнесбанк заснований у 1991 році. У липні 2013 року стало відомо, що група компаній «ВЕТЭК» початку входження в акціонерний капітал Брокбізнесбанку.

За даними банку, на 1 січня 2014 року Олександр Буряк володів 9,3961% його акцій, Сергій Буряк - 9,3962%. ВЕТЕК контролює близько 40% акцій банку.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2013 року Брокбізнесбанк займав 18-е місце за розміром загальних активів (17,691 млрд грн) серед 178 українських банків.