Ілюстрація REUTERS

Світові лідери закликали до всеосяжного підходу в боротьбі з наслідками пандемії коронавірусу, яка, за словами голови Міжнародної організації праці (МОП) Гая Райдера, занурила ринок праці до "безпрецедентної кризи".

Читайте такожБезробіття в США може стати рекордним з часів Великої депресії (відео)

Про це повідомляє Reuters.

Відео дня

"З'ясуймо: це не вибір між здоров'ям або робочими місцями та економікою. Вони взаємопов'язані: ми або переможемо на всіх фронтах, або зазнаємо невдачі на всіх фронтах", - сказав генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш учасникам саміту МОП в середу.

Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейєсус сказав, що на світ покладено особливу відповідальність захищати мільйони медичних працівників, які перебувають на передовій кризи й стикаються зі зростанням кількості випадків зараження і смерті.

"Разом ми зобов'язані захищати тих, хто захищає нас", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Світовий банк попередив, що цього року склалася ситуація може призвести до крайньої бідності від 40 до 60 мільйонів осіб, причому Африка на південь від Сахари постраждає найбільше, за нею слід Південна Азія, а Міжнародна організація праці очікує, що еквівалент втрачених робочих місць сягне 195 мільйонів.