Кабмін підтримав проект держбюджету на 2023 рік / фото bank.gov.ua

Уряд України підтримав проект державного бюджету на 2023 рік.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко на своїй сторінці в Facebook.

"Бюджет воюючої країни на 2023 рік розроблено Міністерством фінансів та підтримано Кабінетом міністрів", - написав він.

Марченко підкреслив, що держбюджет-2023 спрямований на підтримку економіки країни.

Тепер документ мають зареєструвати у Верховній Раді і його почнуть розглядати в профільному комітеті.

Проект держбюджету-2023: що передбачає

Проект державного бюджету України на 2023 рік передбачає видатки на сектор безпеки та оборони на рівні 1 трлн 136 млрд грн, під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Бюджет 2023 року - це бюджет для перемоги. Вже зараз ми чесно говоримо суспільству, що рік буде непростим. Війна - це дорого, це дуже дорого. Тому завдання - максимально ефективно використовувати кошти, які у нас є. У бюджеті, який ми подаємо, є один головний пріоритет - оборона та безпека нашої країни. 1 трильйон 136 мільярдів гривень, або майже 50% всього бюджету, буде спрямовано саме на сектор безпеки та оборони. Це зарплати військових, це забезпечення армії, ремонт і закупівля техніки та зброї і ще багато інших важливих для оборони речей", - сказав він.

Якими будуть курс долара та ціни у 2023 році: прогноз

Раніше повідомлялося, що в макроекономічному прогнозі Міністерства економіки зазначено, що у 2023 році курс долара досягне 50 гривень, а індекс споживчих цін складе 30,6%.

За вказаним прогнозом, на початку наступного року курс долара становитиме 42 гривні, а в кінці – гривня девальвує до 50.

Крім того, очікується, що ціни в 2023 році продовжать стрімко зростати. У макропрогнозі закладена інфляція в 30,6% (станом на червень вона становила 22,2%).

ВВП України наступного року має зрости на 4,6%, прогнозують у Мінекономіки. А рівень безробіття, швидше за все, складе 28,2%, середня зарплата – 18 тисяч 508 гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: