Щоденна амплітуда курсових змін “триматиметься” рамок 0,1-0,3 грн / Коллаж УНІАН, фото УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Попри зростання курсу долара останнім часом, наразі немає економічних підстав для значних змін валютного курсу.

Протягом наступного тижня межі валютних коливань залишаться на рівні 38-39 грн/$  та 41-43 грн/€, також різниця між курсом покупки та продажу за певним виключенням не перевищить 0,15-0,25 грн, а щоденна амплітуда курсових змін "триматиметься" рамок 0,1-0,3 грн, повідомив начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий у коментарі УНІАН.

"Серед головних факторів, що впливатимуть на валютний "спокій", найважливішим стане очікування анонсованого послаблення (лібералізації) ринку з очікуваним скасуванням офіційного курсу валют та переходу до плаваючого курсу. Крім того, наразі немає бодай якихось економічних підстав для змін трендів: нагадаю, що міжнародні "донати" покривають значу частку витрат держбюджету та формують міжнародний фінансовий запас, що має забезпечити стабільність ринку", - сказав банкір. 

Відео дня

До того ж економіка країни розвивається досить активними, як для війни, темпами: рекордні врожаї, розвиток великого, малого та середнього бізнесу, розвиток банківської сфери є важливим підмурком для подальшої стабільності та прогнозованості валютного ринку.

"Звісно, в прогнозуванні ситуації ми не можемо позбутися "фактору війни" та її непрогнозованих наслідків. Але в останні дні серпня та на початку вересня на ринку навряд чи станеться ажіотаж чи паніка, які потенційно здатні його розхитати. Ми схильні до думки, що стабільності валютного ринку ніщо не загрожуватиме - це і стане певною передумовою для зняття певних валютних обмежень та утворення "економічного", а не політичного курсу валют", - зазначив Лєсовий. 

Що відбувається з курсом

Як повідомляв УНІАН, готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках сьогодні, 23 серпня, послабшав на 30 копійок - до 38,60 грн за долар. Щодо євро курс гривні послабшав також на 30 копійок – до 42,20 грн за євро.

Директор департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько прогнозує, що курс долара в Україні до кінця поточного тижня перебуватиме в діапазоні 37,6–38,5 грн/дол. За прогнозами Золотько, цього тижня, швидше за все, підвищена нервозність на ринку буде зберігатися.

Вас також можуть зацікавити новини: