Офіційний курс долара на 29 листопада встановлено на рівні 36,36 грн/дол. / фото УНІАН

Економічні експерти спрогнозували, яким може бути курс долара в Україні до кінця 2023 року. Йдеться як про безготівковий, так і про готівковий курси.

Як пише Мінфін, на думку директора Департаменту аналітичних досліджень Райффайзен Банку Олександра Печерицина, якщо НБУ і далі продовжуватиме свою нинішню політику, тоді курс долара на міжбанку залишиться у межах 36 - 36,5 грн/дол. Ослаблення гривні він допускає лише до рівня, який передував "керованій гнучкості" курсу - 36,8-36,9 грн/дол.

Як зазначив глолова департаменту макроекономічних досліджень групи ICU Віталій Ваврищук, швидше за все, до кінця року гривня на міжбанку таки ослабне, орієнтовно до 37 грн/дол.

Відео дня

Такої ж думки дотримується і директорка департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько. Вона впевнена, що безготівковий долар перебуватиме у межах 36 - 37 грн/дол.

Що ж стосується курсу долара на готівковому ринку, то, на думку Золотька, він коливатиметься у межах 37,1 - 38,4 грн/дол.

Курс долара на 29 листопада

Нагадаємо, Національний банк України на 29 листопада встановив офіційний курс долара на рівні 36,36 грн/дол., тобто гривня ослабла на 14 копійок порівняно з попереднім показником.

А офіційний курс НБУ щодо євро на середу встановлено на рівні 39,82 грн/євро, тобто гривня ослабла на 16 копійок порівняно із сьогоднішнім курсом.

Вас також можуть зацікавити новини: