Мінекономіки прогнозує, що в 2023 році курс долара може досягти 50 гривень / ілюстрація REUTERS

Один із сценаріїв передбачає, що курс долара до кінця 2023 року досягне позначки у 50 гривень, він теоретично можливий.

Таку думку висловив інвестиційний банкір, заступник директора інвестиційної компанії Dragon Capital Сергій Фурса в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

За його словами, той курс долара, який закладений у державному бюджеті на 2023 рік, – це чисто математичний параметром, який необхідний для розрахунку показників.

Відео дня

"Що записано в бюджеті – не має ніякого значення. Щороку ми говоримо, що якийсь курс заклали в бюджеті, а він не збувся. Тому що він і не повинен збуватися. Це чисто математичний параметр, який потрібен для розрахунку бюджету. На наступний рік офіційний курс передбачений в середньому 42 грн/дол, а на кінець року 50 грн/дол. Це один з можливих сценаріїв. Теоретично він можливий", – зазначив експерт.

Нагадаємо, 13 вересня Кабінет міністрів України підтримав проект державного бюджету на 2023 рік.

У макроекономічному прогнозі Міністерства економіки зазначено, що у 2023 році курс долара досягне 50 гривень, а індекс споживчих цін складе 30,6%.

Експерти прогнозували, що у вересні 2022-го курс долара коливатиметься між 40 і 41 гривнею. А ось в жовтні ситуація може кардинально змінитися.

Вас також можуть зацікавити новини: