Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції заявив про швидке підписання меморандуму з Міжнародним валютним фондом щодо фінансової допомоги Україні.

Читайте такожУ Зеленського спрогнозували терміни отримання грошей МВФ

"Зараз я підпишу банківський закон – остання передумова до підписання меморандуму між державою Україна та Міжнародним валютним фондом. Ми підпишемо цей меморандум, я впевнений, що ми його підпишемо в травні. Затягувати не можна", - підкреслив Зеленський.

Відео дня

Президент розповів, що закон про банки надійде йому на підпис буквально днями.

"Банківський закон зараз прийде до мене, завтра або післязавтра, може навіть сьогодні. І двері будуть відкриті тієї допомоги МВФ, за яку ми боролися, ви всі це бачили, боролися навіть у Верховній Раді України", - сказав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України прогнозує отримання першого траншу МВФ на 2 мільярди доларів у другому кварталі 2020 року.

Представник Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс раніше заявив, що фокус переговорів МВФ і України змістився на нову програму фінансування, яка допоможе впоратися з наслідками пандемії в економіці й сфері охорони здоров'я і може стати резервною, оскільки українська влада ще не виконала умови для отримання коштів за трирічною програмою розширеного фінансування обсягом 5,5 мільярда доларів, про яку домовилися в грудні 2019 року.