СБУ викрила незаконну схему на ринку цінних паперів / фото УНІАН

Слідчі Головного слідчого управління Служби безпеки України (СБУ) у співпраці з Державною податковою службою (ДПС) та Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку України (НКЦПФР) викрили протиправну схему на ринку цінних паперів на понад 2,8 мільярда гривень.

Читайте такожСлужбовці Держпродспоживслужби погоріли на хабарі за проведення експертиз

Про це повідомила прес-служба відомства.

Відео дня

"За результатами проведених заходів та комплексу слідчих дій виявлено групу компаній юридичних осіб - професійних учасників ринку цінних паперів, які від підконтрольних інвестиційних фондів видавали фіктивні кредити пов'язаним підприємствам з ознаками фіктивності, надавали послуги реальному сектору економіки з виведення коштів з обігу підприємств, їх конвертації та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. Загальний обсяг таких операцій за період 2019-2020 років склав понад 2,8 мільярда гривень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, за результатами зібраних під час досудового розслідування матеріалів НКЦПФР прийняла рішення про заборону торгівлі цінними паперами двох інвестиційних фондів.

Прес-служба повідомила, що досудове розслідування триває.

Що цьому передувало

Сьогодні, 1 жовтня, Служба безпеки України повідомила про викриття посадових осіб акціонерного товариства "Укрзалізниця", які організували схему закупівлі неякісних елементів для залізничних колій, яка завдала збитків компанії на 11,8 мільйона гривень.