У ліквідованому IBOX BANK спростовують повідомлення про підозру своїм топ-менеджерам та готують звернення до суду

В IBOX BANK, рішення про ліквідацію якого було ухвалене НБУ у березні, спростовали інформацію, яка сьогодні з’явилася у засобах масової інформації, про те, що трьом топ-менеджерам банку було оголошено про підозру у легалізації коштів, отриманих незаконним шляхом, та незаконній організації азартних ігор. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення, розповсюджене комунікаційною службою фінустанови.

"Сьогодні низка ЗМІ розповсюдила інформацію про те, що трьом високопосадовцям банку було повідомлено про підозру у легалізації коштів, отриманих незаконним шляхом, та незаконній організації азартних ігор. У зв’язку з цим АТ "АЙБОКС БАНК" повідомляє, що жодні підозри високопосадовцям банку не вручалися. Інформація про це, розповсюджена у ЗМІ з посиланням на анонімні джерела, не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

В офіційні позиції банку зазначається, що після оголошенням Нацбанком України рішення про відкликання банківської ліцензії в акціонерного товариства "Айбокс Банк" та його ліквідацію, банк "виконав усі фінансові зобов’язання перед фізичними та юридичними особами-клієнтами банку".

Відео дня

У банку також заявили, що розповсюджена інформація має на меті вчинення тиску з метою заволодіння коштами статутного фонду.

"На рахунках АТ "АЙБОКС БАНК" залишилися кошти статутного фонду. АТ "АЙБОКС БАНК" розглядає інформаційні повідомлення, що не відповідають дійсності, як спробу маніпуляцій та вчинення тиску з боку правоохоронців на виконання замовлення з метою заволодіння цими коштами.

Наразі юристи банку вивчають можливість звернення до суду з метою захисту ділової репутації топ-менеджерів фінустанови та від протиправних посягань на кошти статутного фонду.

Крім того, АТ "АЙБОКС БАНК" звернувся до посольства Сполучених Штатів Америки в Україні з проханням звернути увагу на неправомірний тиск на фінансову установу, що повною мірою виконала всі взяті на себе фінансові зобов’язання та проходить процедуру ліквідації відповідно до закону", - ідеться у повідомленні.