Ілюстрація REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинг життєздатності (VR) українського державного "Укрексімбанку" з "b-" до "ссс+".

Про це повідомляється на сайті агентства.

При цьому довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) і рейтинг пріоритетних незабезпечених боргових зобов'язань банку залишаються на рівні "В" і не залежать від цієї рейтингової дії.

Відео дня

Зазначається, що зниження рейтингу VR відображає різке ослаблення капіталізації "Укрексімбанку" в першому кварталі 2020 року, оскільки його коефіцієнт основного капіталу (Fitch Core Capital, FCC) знизився до 6% за підсумками січня-березня 2020 року з 13% наприкінці 2019 року.

Читайте такожАгентство Moody's підвищило рейтинги шести українських банків

"Це було зумовлено великими збитками, викликаними значними ринковими ризиками банку та несприятливими ринковими коливаннями. Рентабельність і капіталізація відновились у квітні й травні, при цьому, згідно з місцевими звітами, близько половини збитків за перший квартал було відшкодовано", - йдеться в повідомленні.

Аналітики Fitch наголошують, що капітал банку залишається обмеженим на тлі ймовірного погіршення якості активів, а "Укрексімбанк" - схильним до ринкового ризику в середньостроковій перспективі в значній мірі.

Довідка УНІАН. Укрексімбанк працює на ринку України з 1992 року і є однією з найбільших фінустанов країни за обсягом активів. 100% акцій банку належать державі.