Укрзалізниця отримала позитивний прогноз кредитного рейтингу від одного з провідних рейтингових агентств світу Standard&Poor's. S&P змінило рейтинг компанії з «негативного» на «позитивний», заявив в.о. голови правління Укрзалізниці Іван Юрик.

«Це вказує про позитивний вплив на інвестиційну привабливість УЗ нашого антикризового плану дій. Далі буде!», - прокоментував він на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляє прес-служба Укрзалізниці, «позитивний прогноз відображає потенціал для підвищення кредитного рейтингу після рефінансування заборгованості, що підлягає погашенню в найближчі 12 місяців, а також про виключення рейтингу зі списку CreditWatch, що в свою чергу було індикатором очікування подальших кроків компанії з управління боргом».

Відео дня

На зміні рейтингу позитивно відобразився той факт, що наприкінці травня Укрзалізниця фіналізувала угоду з АТ «Сбербанк» щодо часткової зміни графіка погашення заборгованості перед банком. Також УЗ вдалося суттєво покращити умови цих кредитів, що в комплексі збалансувало грошовий потік та навантаження на ліквідність.

Кредит був залучений декілька років тому для підготовки інфраструктури до «Євро-2012». Наразі Укрзалізниця працює над новими варіантами рефінансування боргу від АТ «Сбербанк».

«УЗ, як учасник міжнародного ринку капіталів, продовжує слідувати раніше заявленому принципу відповідального ставлення до своїх боргових зобов‘язань, і всі взяті боргові зобов‘язання виконує в повній мірі», - підкреслили в Укрзалізниці.

Раніше повідомлялось, що Укрзалізниця другий місяць поспіль завершила з прибутком, заробивши у травні 39 мільйонів гривень.