Ілюстрація REUTERS

Правоохоронні органи почали 17 кримінальних проваджень за результатами аудитів Рахункової палати в 2018 році, в ході яких аудитори встановили порушення законодавства та неефективне використання бюджетних коштів на суму понад 4,5 мільярда гривень.

Читайте такожРахункова палата допускає ризик невиконання бюджету-2018

Як повідомляється на сайті відомства, матеріали про виявлені порушення прямували в Нацполицию, Національне антикоррупционое бюро, Генпрокуратури і Служби безпеки України.

Відео дня

Зазначається, що кримінальні провадження стосуються використання коштів держбюджету на лікування громадян України за кордоном, забезпечення окремих категорій населення засобами реабілітації, будівництво житла для військовослужбовців, соцзахист ветеранів війни, підтримку осіб з особливими освітніми потребами, а також коштів резервного фонду держбюджету в 2017 році і субвенції на заходи щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Як повідомляв УНІАН, Рахункова палата за результатами контрольно-аналітичних заходів у 2017 році виявила порушення при використанні коштів державного бюджету України на загальну суму понад 23 мільярдів гривень.