20 липня СБУ прийшла з обшуками на металургійний комбінат / Фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк назвав обшуки на підприємстві ArcelorMittal Кривий Ріг "тривожним викликом".

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Тривожний виклик. Розбираюся..." – написав Данилюк, розмістивши посилання на повідомлення виконувача обов'язків генерального директора ArcelorMittal про обшук.

Відео дня

Читайте такожНАБУ проводить обшуки в близькій до Порошенка інвестиційній групі ICU у справі "Роттердам +"

Нагадаємо, в суботу, 20 липня, Служба безпеки України (СБУ) прийшла з обшуками на металургійний комбінат «Арселорміттал Кривий Ріг».

17 липня СБУ порушила справу проти керівників промпідприємства за порушення норм екологічної безпеки.

12 липня президент Володимир Зеленський поцікавився у представників одного з найбільших підприємств не тільки міста, але й країни - «АрселорМіттал Кривий Ріг», які конкретні заходи були прийняті для поліпшення екологічної ситуації в регіоні та зменшення шкоди місцевому населенню. Мова йшла про програму зобов'язань, які компанія взяла на себе. Також він зачепив, зокрема, питання недопуску перевірок на виробництво та виведення з експлуатації мартенівського цеху в 2016-2017 роках, чого не було зроблено.

Довідка УНІАН. Металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг», що належить індійському мільярдерові Лакшмі Мітталу, є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема арматури та катанки.

Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск понад 6 млн тонн прокату, близько 7 млн тонн сталі та понад 6,7 млн тонн чавуну.

Основними ринками збуту металопродукції підприємства є країни Близького Сходу, Африки та Європи.

Після придбання компанією Mittal Steel завод був перейменований в «Mittal Steel Кривий Ріг», пізніше – в «АрселорМіттал Кривий Ріг». Компанія ArcelorMittal утворена в 2006 році шляхом злиття люксембурзької компанії Arcelor і індійської Mittal Steel, що належить індійському бізнесменові Лакшмі Мітталу.