Ілюстрація / REUTERS

Аналітики Goldman Sachs змінили цільову ціну на акції Apple, опустивши її в прогнозі на 26%, з $187 до $165.

Банк пояснив це методом обліку, який компанія має намір використовувати для доходів від відеосервісу Apple TV, повідомляє РБК з посиланням на CNBC.

У Goldman Sachs вважають, що в своїй звітності Apple буде відображати безкоштовну підписку як знижку в розмірі $60 на пакет з пристрою і послуг.

Відео дня

"По суті, метод обліку Apple зміщує виручку від продажу пристроїв на сервіси, попри те, що клієнти не вважають, що платять TV+", - пояснив аналітик Рід Хол.

Якщо клієнт купить iPhone 11 Pro за $1 тис. (округлене з $999) і отримає безкоштовну підписку на TV, Apple у звітності відобразить це як покупку пристрою і сервісу на $1060, пояснив Хол. $60, що з'явилися через підписку, дорівнюють 5,7% від загальної вартості пакету.

Читайте такожApple презентувала нові iPhone 11, а також Apple Watch 5 та iPad (фото, відео)

За словами Хола, ця знижка буде враховуватися як для пристрою, так і для сервісу. В результаті замість $1 тис. середня вартість iPhone 11 Pro у звітності буде ближче до $943,4. На думку Хола, це призводить не тільки до падіння середньої вартості пристрою, але і зниження прибутку.

Хоча для самої компанії цей метод може бути зручний, він позначиться на показнику середньої ціни продажу пристроїв і призведе до високого рівня продажу акцій в 2020 році.

"Ми не очікуємо, що впровадження Apple TV+, включаючи порядок обліку послуг, матиме істотний вплив на наші фінансові результати", - заявили в Apple, коментуючи прогноз по акціях.

Раніше УНІАН повідомляв, що капіталізація Apple після показу нових iPhone знову перевищила 1 трильйон доларів