Звільнення Ляпіної можна навіть не намагатися пояснити результатами її роботи / фото УНІАН

Резонансне звільнення Голови державної служби Ксенії Ляпіної показало, що нова влада не готова слухати аргументовану критику.

Про це заявив політолог, керівник стратегічної групи "Софія" Андрій Єрмолаєв.

"Ксенія Ляпіна, на мій погляд, один з досвідчених державників. Але вона належить до категорії людей незручних. Це складні люди. Завжди зі своєю думкою, за словом в кишеню не полізуть. Я дивлюся по поведінці нового режиму, попри демонстровану відкритість, любов до селфі, незручних людей вони не люблять. Вони не знають, як з ними бути. Вони звикли говорити самі. Тому їм складно слухати інших, які володіють словом, та ще та аргументованим", - заявив Єрмолаєв.

Відео дня

За словами Єрмолаєва, звільнення Ляпіної, можна навіть не намагатися пояснити результатами її роботи, швидше, тут великий вплив роблять внутрішні течії у владі.

"Багато подій, пов'язаних з прийняттям рішень, підготовкою проектів, їх поясненням, кадрові рішення – пов'язані вже з якимись дрібними внутрішніми інтригами. Немає сенсу шукати якісь складні пояснення. Швидше за все, хтось просто в новому складі Кабміну, як раніше говорили, "підсидів" пані Ляпіну. Ну а повідомили про це у Фейсбуці", - заявив Єрмолаєв

Як повідомлялося раніше, про своє звільнення Ксенія Ляпіна дізналася з Фейсбуку міністра економіки України Тимофія Мілованова. До тексту про звільнення Ляпіної Мілованов додав фотографію статті, в якій Ляпіна критикувала міністра.