Ілюстрація REUTERS

Найбільший у світі продавець меблів і товарів для дому - шведська група компаній IKEA має намір відкрити перший магазин в Києві після запуску електронної комерції, який заплановано на весну 2020 року.

Читайте такожIKEA запустила сайт для України та розпочала набір персоналу

Про це йдеться в офіційній відповіді компанії на запит агентства УНІАН.

Відео дня

"Залишаючись повністю відданою своєму баченню - створювати краще повсякденне життя для багатьох людей - IKEA рада поділитися оновленою інформацією про свої плани щодо виходу на український ринок. Для того, щоб якомога швидше зробити асортимент функціональних товарів IKEA з привабливим дизайном і цінами, доступними якомога більшій кількості людей в Україні, компанія вирішила спочатку запустити електронну комерцію. Очікувана дата запуску - весна 2020 року", - йдеться в повідомленні.

При цьому в прес-службі зазначили, що водночас IKEA планує відкрити перший фізичний магазин в Києві якомога швидше, після запуску електронної комерції.

"IKEA надасть додаткову інформацію, щойно вона буде доступною", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше планувалося, що перший український магазин IKEA буде відкрито у столичному Ocean Mall наприкінці літа 2019 року. У липні 2018 року IKEA початку набір співробітників для свого першого магазина в Україні. Пізніше компанія перенесла відкриття на кінець 2019 року.

У жовтні 2018 року засновник "Мандарин Плаза Груп" Вагіф Алієв заявив, що IKEA може відкрити другий магазин в Україні площею 30 тисяч квадратних метрів у новому торгово-розважальному центрі "Лісовий" на Броварському проспекті на початку 2020 року. Також він повідомив, що IKEA буде та в інших споруджуваних торгових центрах.

Довідка УНІАН. Найбільша у світі торгова мережа з продажу меблів і товарів для дому IKEA була створена у Швеції в 1943 році. На даний час загальна кількість магазинів групи IKEA з урахуванням франшиз становить 403 одиниці в 49 країнах світу. У 2017 році магазини IKEA відвідали по всьому світу 936 мільйонів осіб, й понад 2 мільярди осіб зайшли на сайти компанії. Загальний обсяг продажів групи в минулому році становив 34,1 мільярда євро.