Оприлюднено проект нового Генплану столиці / фото УНІАН

Влада Києва оприлюднила проект нового Генерального плану розвитку столиці на наступні роки.

Читайте такожУ "Київміськбуді" розповіли, як добудовуватимуть об'єкти "Укрбуду"

Як передає кореспондент УНІАН, презентація відбулася на форумі «Майбутнє Києва», що відбувається сьогодні на НСК «Олімпійський» за участі керівництва міста, Київської області, представників міністерств України, а також міжнародних експертів.

Відео дня

Як зазначив на форумі київський міський голова Віталій Кличко, столиця України наразі має багато викликів і новий Генплан має допомогти вирішити їх, зокрема йдеться про хаотичну забудову, забезпечення соціальною та транспортною інфраструктурою.

«Очікуємо, що сьогодні іноземні та вітчизняні експерти поділяться досвідом, нададуть рекомендації та поради, які ми врахуємо у містобудівній політиці та у проекті Генплану Києва», - сказав Кличко.

Мер Києва подякував експертам-планувальникам з міста Лейпциг, які проаналізували основні положення проекту і надали свої висновки, рекомендації.

Зі свого боку директор Департаменту містобудування та архітектури КМДА Олександр Свистунов зазначив, що столиця живе за старим Генпланом близько 20 років, до нього вносилися майже 2 тисячі правок, тому виникла необхідність повністю переглянути містобудівну політику Києва на наступні роки. Відповідно було прийнято рішення про розробку нового Генплану. Цей документ, нагадав Свистунов, розроблявся з 2009 року.

За його словами, наразі проект документа оприлюднено на офіційному сайті розробника документації – КО «Інститут Генерального плану міста Києва».

Головний архітектор столиці зазначив, що після презентації ще буде доопрацьовано документ і з нового року почнеться громадське обговорення цього проекту.

За словами Свистунова, Департамент разом з Інститутом запланували також ряд конференцій, круглих столів для обговорення нового містобудівного документа.

Цей документ, за його словами, має отримати протоколи та висновки численних підрозділів КМДА та міністерств «після опрацювання всіх зауважень відбудеться містобудівна рада при Департаменті містобудування та архітектури, після цього проект буде передано до комплексної державної експертизи. Після отримання результатів держекспертизи цей документ буде передано у Київраду на затвердження», - зазначив Свистунов.

За словами виступаючого на форумі начальника Інституту Генплану Києва Сергія Броневицького, проект нового Генплану столиці розроблявся виходячи з існуючих меж Києва, але з передбаченням створення в подальшому Київської агломерації.