Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів затвердив законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу щодо криміналізації переміщення через митний кордон України товарів протиепідемічного призначення.

Читайте такожКабмін продовжив карантин в Україні до 24 квітня

Рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.

Відео дня

«Ми розробили законопроект. Криміналізуємо незаконне вивезення товарів протиепідемічного призначення. Санкції, штрафи або ув'язнення до трьох років передбачаємо. Надзвичайно важливий проект на даному етапі», - зазначив міністр юстиції Денис Малюська, представляючи проект.

Як зазначив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр Денис Шмигаль, це необхідний крок для забезпечення внутрішнього ринку товарами протиепідемічного призначення. Він сподівається, що Верховна Рада в найближчі терміни підтримає законопроект.

«За переміщення поза митним контролем через державний кордон товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, пропонуємо ввести не тільки істотні штрафи. За вивезення в значному розмірі - максимальна санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі. За такі ж дії, вчинені повторно, групою осіб чи у великому розмірі - від трьох до шести років позбавлення волі», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, на сьогоднішньому засіданні уряд на 30 днів встановив режим надзвичайної ситуації по всій території України.