Однокімнатну квартиру у Києві можна винайняти за 9 тисяч гривень / фото УНІАН

В Україні станом на серпень 2020 року ціни на оренду житла нижче докарантинного рівня.

Про це повідомили в ефірі "Сніданку з 1 + 1".

Читайте такожДоступна іпотека буде працювати тільки під 2-3% річних - Зубик

Відео дня

Розцінки

Як говориться в сюжеті, перед початком навчального року студенти зможуть винаймати квартиру за порівняно низькими цінами.

Так в Києві однокімнатна квартира обійдеться в середньому у 9 тисяч гривень на місяць. А ось кімнату можна орендувати за 3,5 тисячі.

Дніпро за цінами трохи доступніше за столицю. Однокімнатна квартира там обійдеться у 7 тисяч гривень. Зняти кімнату можна за 3 тисячі гривень.

Аналогічна ситуація з цінами й у Львові та Харкові. А ось в Одесі ціна однокімнатної квартири - на рівні столичної оренди.

Як змінювалася ціна

Квартири на вторинному ринку у січні-червні 2020 року подорожчали у порівнянні з 2019 роком на 9,5%, а на первинному ринку - на 6,9%.

На вторинному ринку найбільше подорожчали однокімнатні квартири - на 12,9%. Двокімнатні квартири зросли в ціні на 9,8%, а трикімнатні - на 6,4%.

Що стосується вартості квартир на первинному ринку за перше півріччя 2020 року, то вони подорожчали на 6,9% в порівнянні аналогічним періодом 2019 року. Найбільше подорожчали трикімнатні квартири - на 7,6%. Однокімнатні квартири зросли в ціні на 7,4%, а трикімнатні - на 6%.