Понад 2 тисячі працівників Нацполіції, ДСНС та ДБР цьогоріч отримають квартири у лізинг – міністр Свириденко

Вже у 2022 році понад 2 тисячі працівників Національної поліції, ДСНС та ДБР зможуть отримати квартири у лізинг.

Про це повідомляє у Facebook перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

"Це частина ініційованої президентом України стратегії з реалізації права кожного громадянина на власний дім, де йому будуть забезпечені комфортні умови життя", – зазначила вона.

Відео дня

Для участі у програмі треба самостійно обрати квартиру та звернутися до органів, що відповідають за забезпечення житлом, за місцем служби. Після цього оформити лізинг на нерухомість, укласти договір та переїхати до власної квартири.

"Важливо, що не потрібно буде сплачувати перший внесок на житло, а лізингові платежі будуть меншими, ніж звичайні платежі за оренду житла на загальних умовах", – наголосила міністерка.

Родинам з дітьми до 18 років держава компенсуватиме по 5% відсотків платежу від вартості житла на кожну дитину, що проживає разом із лізингоодержувачем. Якщо обидва дорослі члени сім’ї працюють в правоохоронних структурах, при отриманні лізингу відбувається відшкодування ставки за кожного члена родини.

Свириденко наголосила, що завдяки цій програмі будуть забезпечені житлом люди, які відповідальні за безпеку мільйонів українців, підвищена їхня мотивація під час виконання службових обов’язків. Крім того, стимулюватиметься будівельна галузь, адже більшість квартир будуть купуватися саме на первинному ринку.

"Разом з програмою "Іпотека 5%", що стартує цієї весни, програма з лізингу демонструє готовність держави бути надійним партнером та помічником у справі забезпечення українців власним житлом", – резюмувала Юлія Свириденко.