Влада Києва наступного року планує побудувати 1,7 тис. квартир для реалізації за програмою “50 на 50”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні під час прес-конференції голова столичної міської державної адміністрації Олександр ПОПОВ.

“Що стосується житлового будівництва - у нас дуже амбіційні плани. Ми плануємо в наступному році реалізувати програму, яка загалом коштуватиме 1 млрд. грн. Серед них, безумовно, будуть і кошти міського бюджету. Вся ця програма дозволить побудувати 1 тис. 700 квартир, які будуть надані киянам, перш за все, представникам бюджетної сфери за півціни. Це програма “50 на 50”, - сказав О.ПОПОВ.

Відео дня

За його словами, у 2011 році ця програма має повноцінно запрацювати.

Стосовно надання квартир громадянам, які постраждали від афери групи компаній “Еліта-Центр”, О.ПОПОВ повідомив, що перші квартири їм планується передати вже у січні наступного року.

“Ми перший будинок вже практично маємо на виході, де перші квартири будуть передані киянам, які постраждали в афері “Еліта-Центр”... Перші квартири будуть в січні передані – це 25% від будівництва. Я думаю, це приблизно 30-40 квартир, точно не пам’ятаю”, - сказав голова КМДА.

Він зазначив, що проект із забезпечення потерпілих від афери “Еліта-Центр” житлом реалізуватиметься протягом 2011-2013 років.

Водночас О.ПОПОВ зауважив, що громадські організації, які представляють інтереси постраждалих від афери “Еліта-Центру”, мають самі визначити черговість отриманнями житла інвесторами.

Як повідомляв УНІАН, 24 грудня президент компанії «Київміськбуд» Михайло ГОЛИЦЯ заявив, що компанія має намір у січні-лютому 2011 року ввести в експлуатацію житловий будинок по вул. Правди, 5, для потерпілих від діяльності групи компаній «Еліта-Центр».

«Перший будинок по проспекту Правди, 5, буде зданий в експлуатацію у січні-лютому 2011 року. «Київміськбуд» передасть 25% квартир у цьому будинку, як це передбачено договором, замовнику – КП «Київське інвестиційне агентство», – сказав він.

Будівництво житлового будинку почалося у першому кварталі 2009 року.

Раніше «Київміськбуд» планував ввести в експлуатацію житловий будинок по вул. Правди, 5, до кінця 2010 року.

За даними МВС, внаслідок будівельної афери «Еліта-Центр», яка була розкрита в лютому 2006 року в Києві, постраждали 1 тис. 760 осіб. Усього в інвесторів шахрайським шляхом вкрадено понад 100 млн. дол.