Ілюстрація REUTERS

Один з найбільших українських операторів мобільного зв'язку компанія "ВФ Україна", що працює під брендом Vodafone, розширила мережу 4G в Сумській, Полтавській, Чернігівській, Запорізькій, Волинській, Київській і Кіровоградській областях.

Читайте також«Київстар», lifecell, Vodafone: експерти дослідили, у кого мобільний інтернет швидший (інфографіка)

Як повідомила прес-служба оператора, 4G-зв'язок з'явилася в Конотопі Сумської області, Кобеляках та Опішному Полтавської області, Сновську Чернігівської області, Дніпрорудному Запорізької області, Струмівці Волинської області, Щасливому і Великій Мотовилівці Київської області, а також в Бобринці Кіровоградської області.

Відео дня

Повідомляється, що доступ до швидкісного інтернету отримали більш ніж 150 тисяч жителів України.

"На сьогодні понад 20 мільйонів жителів України отримали доступ до 4G від Vodafone. Географія покриття інтернету четвертого покоління охоплює 24 області України. Оператор продовжує активне будівництво", - йдеться в повідомленні.

У компанії відзначили, що після запуску 4G абоненти Vodafone можуть набагато активніше користуватися мобільним інтернетом та послугами на базі 4G, такими як стрімінг HD TV, онлайн-ігри, активно використовувати хмарні сервіси, а також нові напрями: "інтернет речей", телемедицина, smart-управління енергетикою і сільським господарством, мобільні електронні гаманці.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня 2018 року Vodafone запустив швидкісний 4G-інтернет в діапазоні 2,6 ГГц. Спочатку мережа четвертого покоління з'явилася в місцях найбільшого скупчення користувачів мобільним інтернетом.

З 1 липня Vodafone приступив до запуску інтернету четвертого покоління на частоті 1,8 ГГц.

Довідка УНІАН. "Vodafonе Україна" є одним з найбільших вітчизняних мобільних операторів. Компанія надає послуги в стандарті GSM та CDMA-450, обслуговує понад 20 млн абонентів.