Ілюстрація REUTERS

Один із найбільших українських операторів мобільного зв'язку компанія «ВФ Україна», що працює під брендом Vodafone, розширив мережу 4G ще для 75 міст і сіл у 15 областях України.

Читайте також"Київстар" запустив 4G-зв'язок ще в 110 населених пунктах

Як повідомила прес-служба оператора, 4G з'явився в населених пунктах Херсонської області: Асканія-Нова, Музиківка, Озерне, Новоберислав, Приморське, Роздольне, Тавричанка, Тягинка, Широка Балка, Кізомис, Велика Олександрівка, Широке.

Відео дня

Також, в Одеській області: Рені, Ананьїв, Арциз, Березівка, Болград, Захарівка, Курортне, Окни, Санжейка, Сарата, Татарбунари, Шабо та Ширяєве.

У Кіровоградській області: Велика Северинка, Знам'янка, Піщаний Брід, Приютівка, Світловодськ, Нова Прага та Нове.

У Київській області: Тарасівка, Старе і Бобриця, а в Запорізькій області: Кінські Роздори, Азовське, Преслав, Михайлівка, Азовське та Нововасилівка.

Також, у Харківській області: Котляр, Новий Коротич, Хроли, Великий Бурлук, Піщане, Шарівка, Чемужівка і Липкуватівка.

В Івано-Франківській області: Гошів і Угринів, у Волинській області: Чаруків і Крупа, а також у Миколаївській області Южноукраїнськ, Арбузинка, Доманівка, Олександрівка та Рибаківка.

Крім цього, в Полтавській області: Великі Сорочинці, Оржиця, Петрівка, Засулля та Терешки.

У Сумській області: Шпилівка та Степанівка і в Чернігівській області: Городня та Носівка.

Також, у Вінницькій області: Калинівка, в Житомирській області: Довжик, а також у Дніпропетровській області: Богуслав, Олексіївка, Любимівка, Межиріч, Придніпровське, Чаплине і Чумаки.

«На сьогодні понад 20 мільйонів жителів України отримали доступ до 4G від Vodafone. Географія покриття інтернету четвертого покоління включає в себе 24 області України. Оператор продовжує активне будівництво», - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що після запуску 4G абоненти Vodafone можуть набагато активніше користуватися мобільним інтернетом і сервісами на базі 4G, такими як стримінг HD TV, онлайн-ігри, активно використовувати хмарні сервіси, а також нові напрямки: «інтернет речей», телемедицина, smart-управління енергетикою і сільським господарством, електронні мобільні гаманці.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня 2018 року Vodafone запустив швидкісний 4G-інтернет у діапазоні 2,6 ГГц. Спочатку мережа четвертого покоління з'явилася в місцях найбільшого скупчення користувачів мобільним інтернетом.

Із 1 липня Vodafone приступив до запуску інтернету четвертого покоління на частоті 1,8 ГГц.

Довідка УНІАН. "Vodafonе Україна" є одним із найбільших вітчизняних мобільних операторів. Компанія надає послуги в стандарті GSM і CDMA-450, обслуговує понад 20 млн абонентів.