Ілюстрація REUTERS

Минулого року виповнилося 10 років з моменту виходу першого смартфона, що працює під управлінням ОС Android, але платформа не припиняє встановлювати нові рекорди за кількістю пристроїв. На щорічній конференції розробників Google I/O 2019 представники оголосили про досягнення важливої віхи у розвитку мобільної платформи - зараз по всьому світу налічується понад 2,5 мільярда активних пристроїв, що працюють під управлінням ОС Android.

Читайте такожGoogle запустивши в Україні дитячий сервіс Youtube Kids

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

Під активними маються на увазі пристрої, які щомісяця відмічаються у фірмовому магазині додатків Google Play Store. Тобто, до них не входять пристрої, що використовують сторонні прошивки Android без доступу до Google Play Store. До таких, наприклад, належать пристрої Amazon з Fire OS, а також смартфони різних китайських виробників. Тобто, насправді кількість активних пристроїв Android цілком може перевищувати 3 мільярди з урахуванням ще працюють старих моделей, які давно не підтримують Google Play Store.

Що стосується темпів зростання, вони як і раніше досить високі. Два роки тому на конференції Google I/O 2017 компанія говорила про 2 мільярди активних користувачів. Тобто, за два роки додалося ще 0,5 мільярда. Станом на травень 2019 року загальна кількість людей, які живуть на Землі, становила 7,7 мільярда осіб. Так, у деяких може бути більше одного пристрою на Android, але загалом статистика цілком показова і зростання популярності ОС вражає. Здавалося б, куди далі, але ні, мобільна платформа Google продовжує зростати завидними темпами.

Для порівняння, компанія Apple, представляючи нові смартфони iPhone на вересневої презентації минулого року, заявила про наближення до позначки 2 мільярди реалізованих пристроїв з iOS.