фото Samsung

Samsung Electronics повідомила про те, що її пристрою першими у світі отримають підтримку контенту у форматі 8K HDR10+ від найбільших європейських онлайн-кінотеатрів.

Читайте такожSamsung представила флагманський мобільний чіп з вбудованим 5G-модемом (відео)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Зокрема, три ОТТ-сервіси в Європі - CHILI, The Explorers і MEGOGO - поряд з контентом 4K HDR10+ запропонують фільми та серіали в дозволі 8K з розширеним динамічним діапазоном HDR10+", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що зараз цей анонс носить чисто формальний характер, оскільки жодна з вищезгаданих компаній прямо зараз не надає послуги стрімінг контенту у вирішенні 8K, і телевізори 8K зважаючи своєї космічної вартості на сьогодні є тільки в одиниць.

"Враховуючи, що саме Samsung створила стандарт HDR10+, щоб відмовитися від необхідності ліцензування Dolby Vision, не дивно, що першим ділом відповідний контент з'явиться на пристроях південнокорейського гіганта. Само собою, щоб користувачі змогли скористатися перевагами HDR10+, потрібно відповідний телевізор з підтримкою цієї технології. А це нові телевізори Samsung або інших партнерів, включаючи Panasonic та Hisense. Інші виробники, наприклад LG, зробили ставку на Dolby Vision HDR 8K", - підкреслює видання.

HDR10+ - це оновлений відкритий стандарт додавання в відеопотік динамічних метаданих, що дозволяють поліпшити контраст телевізійного зображення і розширити його динамічний діапазон. Розробка була представлена на початку 2017 року, а незабаром після цього Samsung Electronics, Panasonic і 20th Century Fox уклали альянс для її просування. Технологія HDR10+ дозволяє оптимізувати якість зображення, використовуючи динамічне перетворення діапазону яскравості HDR до діапазону, щоб показати зміни яскравості, насиченості кольору і контрастності від кадру до кадру або від сцени до сцени. В результаті підвищується якість зображення і стає максимально близьким до задуму режисера.

З моменту запуску програми сертифікації HDR10+ в минулому році до неї приєдналася 81 організація. Крім трьох вищезгаданих OTT-сервісів, Samsung співпрацює і з іншими компаніями. В кінці цього року або в першому кварталі 2020 року підтримку HDR10+ на своїх VOD-сервісах додадуть Rakuten TV, Deutsche Telekom's Magenta TV, Videociety і Molotov запустять підтримку HDR10+.