Ілюстрація REUTERS

Компанія Sony на виставці Mobile World Congress 2019 в Барселоні представила новий флагман Sony Xperia 1.

Читайте такожNokia представила перший у світі смартфон з п'ятьма ятьма камерами (відео)

Хоч він і стане заміною Xperia XZ3 на ринку, назвою виробник підкреслює його відмінність від флагманів минулого, передає ixbt.com.

Відео дня

Однією з головних особливостей смартфона став витягнутий «кінематографічний» екран OLED 4K HDR зі співвідношенням 21:9. За словами виробника, на такому екрані вміститься більше контенту, зручніше грати та можна запускати два додатки одночасно. Xperia 1 підтримує 10-бітне кодування градації тонів, до стандартних 8 бітів додається 2 біти для плавного переходу. Діагональ становить 6,5 дюйма, точне розширення — 3840 x 1644 пікселів. Екран захищений склом Gorilla Glass 6.

Потрійна основна камера поєднує датчики роздільною здатністю 12 Мп з ширококутною оптикою 26 мм з оптичною стабілізацією, телефото 52 мм з оптичною стабілізацією, суперширококутною 16 мм. Фронтальна камера на 8 Мп. Реалізована функція автофокусування по очах, також можна вести серійну зйомку до 10 кадрів в секунду, з автоматичним контролем експозиції. Відеозйомка може бути здійснена в розширенні 4K HDR з частотою 24 кадри в секунду у форматі 21:9. Додаток Cinema Pro від CineAlta дає великі можливості з налаштування зйомки, а також кілька пресетів кольорокорекції.

В основі лежить однокристальна система Qualcomm Snapdragon 855, 6 ГБ оперативної пам'яті, 128 ГБ флеш-пам'яті. Можна використовувати карти пам'яті microSD об'ємом до 512 ГБ. Акумулятор має ємність 3300 мА•год. Є захист від води та пилу відповідно до ступеня IP68. Дактилоскопічний датчик розташований на правому торці.

Вперше для Xperia реалізований звук Dolby Atmos з двома стереодинаміками. Функція Game Enhancer оптимізує продуктивність смартфона і блокує небажані повідомлення, дозволяючи записувати хід гри та знаходити поради.

Смартфон має розміри 167 х 72 х 8,2 мм. Встановлена операційна система Android 9 Pie. Є підтримка NFC, Bluetooth 5.0, порт USB Type-C і немає роз'єму 3,5 мм для навушників.

Смартфон пропонується в чорному, сірому, білому і фіолетовому корпусах. Продажі почнуться навесні. Ціна поки не оголошена.