Ілюстрація REUTERS

Згідно зі звітом китайської групи China Labor Watch, компанії Apple та Foxconn на даний час порушують китайські закони, щоб не відставати від графіка виробництва смартфонів лінійки iPhone 11.

Читайте такожiPhone 11: в мережі назвали ціни на нові смартфони від Apple

Про це повідомляє портал IXBT.com.

Відео дня

Оскільки проблеми безпосередньо пов'язані з Apple, компанія виконала власне розслідування на фабриці Foxconn. І хоча Apple визнає деякі порушення, компанія стверджує, що все не так страшно.

Одна з найбільших проблем полягає в тому, що тимчасові працівники займають 50% усієї робочої сили. Проте в китайському законодавстві чітко сказано, що в штаті компанії може бути не більше 10% тимчасових працівників.

Apple, як повідомляється, працює разом з Foxconn над розв'язанням цієї проблеми, однак будь-які зміни в чисельності штату можуть безпосередньо вплинути на поставки iPhone 11. Представники China Labor Watch повідомляють, що Foxconn також змушує працівників працювати понаднормово. Однак Apple стверджує, що всі понаднормові зміни були добровільними.

Навіть якщо Apple і права, факт полягає в тому, що деякі з тимчасових працівників є студентами, а китайський закон не дозволяє таким працівникам брати додаткові години.

Очевидно, Foxconn робить все можливе, щоб виконати всі замовлення на iPhone 11 в обумовлені терміни. Це вказує на те, що Apple сподівається на сплеск продажів iPhone після досить прохолодного минулого року.

Раніше УНІАН провів онлайн-трансляцію презентації Apple.