Представлений Poco X2 / фото POCO India

Сьогодні в Індії відбулася прем'єра першого смартфона Xiaomi цього року і, за сумісництвом, першої моделі бренду Poco, який лише кілька тижнів тому отримав незалежність. Мова йде про Poco X2.

Читайте такожXiaomi Mi 10 Pro 5G: в мережі опублікували фото та можливі характеристики китайського нового флагмана

Poco X2 — це не довгоочікуваний спадкоємець «народного флагмана» Pocophone F1, який користувався чималою популярністю у 2018 році. Передбачається, що прямий спадкоємець Poco F2 вийде пізніше цього року, пише itc.ua.

Відео дня

Що ж стосується Poco X2, він, як і передбачалося, є повною копією вже добре знайомого Redmi K30 4G, який вийшов в Китаї ще в кінці минулого року.

Ніяких відмінностей (ні за дизайном, ні за характеристиками) в індійського Poco X2 немає. Тобто, апаратний базис — платформа середнього класу Qualcomm Snapdragon 730G, до 8 ГБ оперативної пам'яті LPDDR4X і до 256 ГБ флеш-пам'яті UFS 2.1. Екран — панель IPS діагоналлю 6,67 дюйма з співвідношенням сторін 20:9 і частотою оновлення 120 Гц. Подвійна фронтальна камера на 20 і 2 Мп врізана в отвір у правому куті екрану. Основна камера, що нагадує монетоприймач в ігрових автоматах, має чотири модулі з основним сенсором Sony IMX686 на 64 Мп. Вона дозволяє записувати відео з частотою до 960/с. також є можливість зберігати RAW-фото. У конфігурації також ширококутна камера з роздільною здатністю 8 Мп, а також ще дві 2-мегапіксельні для розмиття фону і макрознімків.

фото POCO India

Є у Poco X2 і система рідинного охолодження поряд з режимом підвищення продуктивності Game Turbo 2.0.

Смартфон оснащений акумулятором ємністю 4500 мА•год і підтримкою швидкої зарядки потужністю 27 Вт, яка дозволяє повністю зарядити акумулятор за 68 хвилин.

Оснащення Poco X2 два слоти SIM (другий з'єднаний з MicroSD), бездротові інтерфейси Wi-Fi 802.11 ac і Bluetooth 5.0, модуль NFC, ІЧ-порт, дводіапазонний GPS, USB-C і роз'єм 3,5 мм. Також можна виділити підтримку Hi-Res Audio і гучномовець типу 1217 з підтримкою Smart PA. Сканер відбитків пальців, вбудований у бокову грань.

фото POCO India
фото POCO India

Продажі Poco X2 стартують 11 лютого на Flipkart і Mi.com, але ціни вже оголошені. Вартість базової конфігурації смартфона, з 6 ГБ оперативної і 64 ГБ вбудованої флеш-пам'яті — $225 в еквіваленті. Версія з 6 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам'яті оцінена в $239, ну а вартість найдорожчого варіанта Poco X2, оснащеного 8 ГБ ОЗУ і тими ж 256 ГБ флеш-пам'яті — приблизно $281. На вибір є три варіанти кольору: Atlantis Blue, Matrix Purple і Phoenix Red.