Apple представила новий планшет iPad Pro / фото Apple

Американська корпорація Apple представила нові пристрої лінійки iPad і MacBook Air. Новий iPad Pro оснащений чіпом A12Z Bionic і 8-ядерним графічним процесором, ширококутного камерою на 12 Мп, «надширококутною» камерою на 10 Мп, а також сканером LIDAR — це технологія вимірювання відстані за тривалістю переміщення світла до об'єкта і назад для отримання більш реалістичної доповненої реальності (AR).

Читайте такожApple закриває свої магазини через коронавірус

Ще однією особливістю iPad стала нова клавіатура Magic Keyboard з вбудованим трекпадом, яка може утримувати iPad на вазі й змінювати кут його нахилу так, що можна скласти пристрій в ноутбук. Зарядки вистачить на десять годин. Гаджет буде доступний в 11-дюймовому варіанті за $799 і 12,9-дюймовому варіанті за $949. iPad Pro з'явиться в США наступного тижня, клавіатура — в травні, пише kommersant.

Apple оновила MacBook Air / фото Apple

Також Apple представила новий 13-дюймовий MacBook Air, він оснащується чотириядерним процесором Intel Core i7, SSD-накопичувачем до 2 Тб і клавіатурою Magic Keyboard. В Apple стверджують, що пристрій буде настільки продуктивним, що дозволить грати в ігри. Коштувати новий MacBook Air буде $999.