Xiaomi задумалася над створенням смартфона з захистом від вологи і пилу / фото Xiaomi

Недавно представлений Redmi K30 Pro, як відомо, отримав захист від пилу і вологи за стандартом IP53, ставши першою моделлю бренду з сертифікатом IP. Це означає, що пристрій захищений від осідаючого пилу і бризок, але не від повного занурення під воду. Водонепроникним зараз заведено називати пристрій, якщо його ступінь захисту IP68 або хоча б IP67.

Читайте такожАнтирекорд: Xiaomi втретє відкликає оновлення до Android 10 для смартфонів Mi A3

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Якщо раніше Xiaomi категорично заперечувала випуск відповідного пристрою, то зараз офіційна позиція з цього питання не настільки категорична", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в рамках чергового сеансу спілкування з фанатами віце-президент Xiaomi та голова бренду Redmi Лу Вейбінг заявив, що компанія розгляне можливість реалізації цієї міри захисту для майбутніх продуктів.

"Відповідну обіцянку топ-менеджер дав у відповідь на обурення користувачів. Масове невдоволення та обурення спровокувала заява Лу Вейбінга, що захист IP68 на сьогодні не є популярною особливістю. Іншими словами, Лу Вейбінг заявив, що IP68 не потрібен, але тих, хто вважає інакше, виявилося дуже багато. У підсумку топ-менеджер Xiaomi додав, що компанія розгляне реалізацію захисту IP68 в майбутніх продуктах, враховуючи кількість небайдужих до цієї особливості", - підкреслює видання.

Варто відзначити, що OnePlus до недавнього часу теж намагалася нав'язати всім свою позицію про марність захисту IP68, але майбутній флагман OnePlus 8 Pro, чия презентація відбудеться вже цього тижня, має стати першим вологозахищеним смартфоном компанії.

Справедливості заради, в мережі можна знайти чимало роликів за участю останніх моделей смартфонів Xiaomi, Redmi та OnePlus, які підтверджують, що ці пристрої дійсно непогано захищені від бризок і випадкового короткочасного занурення під воду, хоча виробники офіційно й не заявляють цю особливість.

Крім того, треба говорити, що рейтинг IP68 є досить умовною гарантією цієї самої водонепроникності. По-перше, ефективність захисту може знизитися навіть при звичайному користуванні, не кажучи про ремонт. По-друге, шкода, завдана зануренням в рідину, не покривається гарантією навіть для водонепроникних моделей, захищених відповідно до вимог специфікації IP68.