Рекомендація відноситься до iPhone 6 Plus і 6s Plus \ фото REUTERS

Мотоцикли з потужними двигунами можуть створювати вібрації, які завдадуть шкоди камерам смартфонів iPhone.

Про це повідомила Apple на сайті підтримки своїх продуктів. Компанія рекомендує водіям мотоциклів не закріплювати на них свої телефони, а власникам мопедів і скутерів - використовувати кріплення, демпфуюче вібрації.

Рекомендація стосується телефонів iPhone 6 Plus і 6s Plus, а також всіх телефонів Apple, починаючи з iPhone 7 і старше. "Мотоцикли з великою потужністю або об'ємом двигуна генерують сильні високоамплітудні вібрації, які передаються по ходовій частині і керму. Не рекомендується кріпити iPhone на мотоциклах з такими двигунами через амплітуду вібрацій, які вони генерують в певному діапазоні частот", - зазначається на сайті Apple.

Відео дня

Читайте такожСтало відомо, смартфони яких компаній найпопулярніші в Україні

Вібрації за повідомленням Apple, можуть погіршити роботу оптичної стабілізації або, на більш нових моделях, автофокусу з закритим контуром. Компанія зазначає, що системи її камер "розроблені, щоб бути надійними", проте довгостроковий вплив вібрацій "може погіршити їх працездатність і привести до зниження якості картинки на фото і відео".

Apple опублікувала офіційну рекомендацію 10 вересня, проте користувачі її телефонів скаржилися на ці проблеми як мінімум з 2019 року, зазначає видання MacRumors. Про проблеми з камерами на iPhone після активної поїздки повідомляли в тому числі і власники гірських велосипедів, передає kommersant.

Вас також можуть зацікавити новини