Укрпошта та Кабмін диджиталізують поштового оператора / фото УНІАН

Національний оператор поштового зв'язку "Укрпошта", Міністерство інфраструктури та Міністерство цифрової трансформації сьогодні, 9 жовтня, підписали меморандум про співпрацю, що передбачає спільну роботу над цифровою трансформацією поштового оператора.

Читайте такожКабмін вирішив розширити повноваження Мінцифри

Про це передає прес-служба "Укрпошти".

Відео дня

Згідно з повідомленням, документ також є основою для подальшого напрацювання низки спільних кроків у рамках цифрової трансформації, розвитку цифрової інфраструктури, оптимізації надання адміністративних послуг та послуг поштового зв'язку.

Важливість цифровізації "Укрпошти"

Гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський підкреслив, що цифровізація компанії є одним з пріоритетів.

"Одним з пріоритетних напрямків роботи для" Укрпошти" є цифровізація поштової сфери. Після десятків років "технологічного застою" нам вдалося розпочати історичні зміни. Для порівняння: у 2016 році з більш ніж 11 тисяч відділень лише 20% мали комп'ютер, а на сьогодні ми вже комп'ютеризували всі поштові відділення в населених пунктах, де проживає понад 2 тисячі осіб", - цитує прес-служба слова Смілянського.

Також сторони, які підписали меморандум, планують спільно працювати над поліпшенням позицій України в рейтингу Електронної участі ООН.

Що цьому передувало

  • "Укрпошта" почала приймати електронні та закордонні паспорти мобільного додатку "Дія" для ідентифікації особи при наданні послуг.

Довідка УНІАН

  • "Укрпошта" – Національний поштовий оператор, що має найбільшу мережу в Україні-11 тисяч відділень.